Mobilier MedicalMobilier Medical

Mobilierul medical reprezinta o gama variata de piese de mobilier potrivite pentru eficientizarea activitatilor specifice care se desfasoara intr-un spital, clinica, laborator sau cabinet medical, dar si accesorii folosite in practica medicala, cum ar fi scaune specifice ( pentru examinare, pentru stomatologie, pentru masaj etc., pentru sala de asteptare care pot fi individuale sau legate intre ele), sau canapele pentru examinarea pacientilor. Poate fi folosit si in saloanele de cosmetica si masaj.

Mobilerul medical cuprinde : canapele pentru consultatii si examinare, mese (de masaj, de operatie, ginecologice, pentru radiografie, multifunctionale – pentru examinari medicale), scaune ( de recoltare, ORL, pentru pacienti in sala de asteptare, pentru personalul medical, fixe sau rotative), paturile si noptierele din saloane, targi medicale, paravane medicale intre paturile de pacienti, dulapuri pentru depozitarea medicamentelor si a instrumentarului medical, mese pentru instrumentare medicale, suporti pentru perfuzii, carucioare pentru alimente si colectare rufe.

Mobilierul medical trebuie sa fie usor de dezinfectat si sa aiba un timp de folosinta indelungat, rezistent la coroziuni si rugina. De obicei este facut din otel inoxidabil, care il impiedica sa rugineasca. Scaunele, canapelele si mesele pentru examinarea pacientilor sunt acoperite cu materiale din piele ecologica, rezistenta in timp.

Cand doriti sa achizitionati mobilier medical trebuie sa aveti in vedere anumite aspecte care tin de durabilitate, siguranta si inovatie. Achizitia unui mobilier de calitate superioara reprezinta o solutie pe termen lung. Conteaza foarte mult materialele folosite in producerea lui, rezistenta lor la solutiile dezinfectante si la rugina. Totodata sunt foarte importante standardele de confort si siguranta a pacientului si bineinteles partea de inovatie, mobilerul medical fiind dezvoltat alaturi de specialisti din domeniul medical, astfel incat sa se poata adapta nevoilor in continua schimbare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *