Albirea dinților este o procedură de top în estetica dentară. Aproape fiecare al treilea pacient care se adresează la stomatolog este cointeresat de o dantură mai albă. Este de la sine înțeles de ce – dantura îngrijită crește încrederea în sine, permite zâmbete sincere și o comunicare fără jenă.

Este importantă atât pentru sănătatea fizică, cât și mentală, reprezentând un semn al bunăstării. Iar pentru că stomatologia modernă este îndreptată spre proceduri rapide, eficiente și cu rezultat de durată, albirea dentară este acum mai disponibilă decât oricând. Deci, ce ar trebui să cunoașteți, dacă vă interesează albirea dinților?

Primul lucru pe care o să vi-l propună orice stomatolog experimentat este un detartraj dentar. Cu timpul, placa bacteriană se mineralizează și pătează dinții, poate duce la inflamarea gingiilor, țesuturilor parodontale, creează o respirație neplăcută (halenă) și în general trebuie îndepărtată pentru a putea albi apoi dinții omogen. Chiar după efectuarea unui detartraj dentar se va observa un aspect mai plăcut al dinților, se va îmbunătăți deja culoarea. Dacă se dorește un efect și mai pronunțat, se continuă cu albirea dentară în sine.

Alt lucru pe care trebuie să îl cunoașteți este că efectul albirii dentare este mai bun dacă nu fumați, nu folosiți alimente și băuturi colorate (vin, cafea, ceai, multe alimente cu coloranți puternici). Respectiv, medicul stomatolog vă poate recomanda să renunțați la acestea, măcar pe o perioadă înainte și după programarea pentru albirea dinților.

clinică stomatologică respectabilă vă va pune la dispoziție toate cele necesare pentru confort. Se vor trata problemele existente, astfel încât albirea dentară să „încununeze” rezultatul și să fie acea etapă finală pentru un zâmbet sclipitor. Stomatologul va folosi o cheie de culori pentru a stabili nuanța de start și cea dorită. Adesea, albirea se face în câteva ședințe, până la culoarea planificată, pentru a micșora sensibilizarea dinților și pentru a face tratamentul cât mai confortabil pentru pacient. Așa se practică la Imperial Dent – clinică stomatologică din Chișinău cu o reputație impecabilă. Se folosesc doar substanțe și tehnologii verificate în timp. Pacienții primesc și recomandări de îngrijire, de păstrare a efectului. Efectul este unul net superior oricăror metode disponibile la domiciliu și merită efortul.

După o albire dentară eficientă, pacienții se simt, de obicei, extrem de mulțumiți și încrezători în zâmbetul lor nou strălucitor. Senzația de proaspăt și îmbunătățit, alături de o estetică dentară îmbunătățită, are un impact semnificativ asupra stimei de sine și asupra încrederii în interacțiunile sociale. Mulți pacienți remarcă că se simt mai confortabil să zâmbească și să interacționeze cu ceilalți după o albire dentară, iar acest lucru poate contribui la o îmbunătățire generală a calității vieții lor. Sună tentant, nu? Puteți beneficia și dumneavoastră de o procedură, pentru programare și detalii apelați +373 22 260 325 sau +373 69 366 660 (Viber, WhatsApp).