UPS dubla conversieUPS dubla conversie

UPS-ul ( uninterruptible power source sau uninterruptible power supply) este o sursă de alimentare neîntreruptibilă, cunoscut și sub denumirea de baterie de rezervă, care furnizează energie electrică în caz de urgență, atunci când sursa de curent principală cedează.

Online dubla conversie:

Această sursă de alimentare neîntreruptibilă oferă cel mai înalt grad de protecție. Sistemul UPS online se numește și conversie dublă, pentru că puterea de intrare este convertită în curent continuu și apoi convertită înapoi la curent alternativ. Acest UPS convertește alimentarea de curent alternativ în curent continuu, după înapoi în curent alternativ, și protejează încărcătura critică de toate perturbările de putere, inclusiv distorsiunea formei de undă și armoniile subtile. Design-ul AC-DC/DC-AC asigură un grad sporit de izolare a sarcinii de problemele de la alimentarea principală. UPS-ul cu conversie dublă este proiectat pentru protecția  echipamentelor IT critice, instalațiile centrelor de date, instalațiile de telecomunicații mari, serverele de ultimă generație, de daunele pe care le cauzează întreruperea alimentării, scădere tensiunii, supratensiunea, etc. Această tehnologie funcționează cu o putere DC 100% izolată și au timp de transfer zero, pentru că niciodată nu trebuie să treacă la curent continuu. Curentul, care este trimis către sarcină, este complet transformat de către invertor, care, în orice condiție poate manipula tensiunea alimentară către sarcină. Pe baza curentului direct furnizat redresor sau baterie, sistemul invertor asigură forma de undă a curentului de ieșire. UPS-ul online regenerează unda sinusoidală, nu doar condiționarea sursei brute de utilități.

Acest dispozitiv folosește curentul continuu pentru a-și încărca propriile baterii. Ulterior, este transformat în curent alternativ pentru alimentarea dispozitivelor cuplate. Avantajele sale sunt: protecția împotriva defecțiunilor, sarcinile sunt izolate de rețeaua de distribuție din amonte, controlul precis și continuu asupra puterii furnizate, trecerea fără pauză în furnizare atunci cand apar probleme la rețea, toleranțele tensiunii de intrare sunt foarte mari, transferul pe modul bypass se realizează fără întreruperi, etc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *