Înotul este o modalitate excelentă de a rămâne în formă. Este un antrenament al întregului corp și este terapeutic atât fizic, cât și emoțional. Există un impact negativ zero, deci nu numai că este blând cu corpul, dar oricine îl poate face indiferent de nivelul de fitness sau abilitatea fizică.

Piscină sau apă deschisă?

Nimic nu se compară cu un moment de „singurătate” pe culoarul unei piscine, înotând fără ca ceva să vă distragă atenția. Și ca activitate de familie, înotul este foarte distractiv. Una dintre cele mai simple modalități prin care părinții pot câștiga puncte cu copiii lor este o vizită la piscină. Sau, de ce nu, poate plănuiţi să vă construiţi propria piscină, caz în care puteţi găsi modelul care vi se potriveşte cel mai bine pe piscinepremium.ro.

Cu toate acestea, dacă sunteți în căutarea a ceva în plus, atunci înotul în apă deschisă este o modalitate ideală de a ridica această activitate la un alt nivel. Fie că înotați pentru sănătate, fitness sau din motive competitive, înotul în apă deschisă vă va duce într-o nouă direcție.

Ce este înotul în apă deschisă?

Înotul în apă deschisă, așa cum sugerează și numele, înseamnă înotul în lacuri, canale, râuri, mări și oceane. Este departe de zidurile piscinei și de corzile care delimitează culoarele.

Înotul în apă deschisă vă oferă o conexiune fizică imediată cu natura și vă provoacă simțurile într-un mod care poate fi exaltant și terifiant în același timp. Este asemănător cu alpinismul. Este posibil să aveți de-a face cu apă rece, valuri, animale sălbatice, curenți, condiții meteorologice dificile și vizibilitate limitată, dar este o experiență intensă, plină de satisfacții.

Cu excepția cazului în care sunteți destul de norocoși să înotați în ape deschise la tropice, temperatura apei va fi probabil rece în majoritatea apelor deschise. Prin urmare, veți avea nevoie de un costum de neopren, care vă va ajuta să faceţi faţă frigului!

De asemenea, costumele de neopren vă fac mai alunecos, ceea ce face mai ușor înotul în apă agitată. Pentru a vă obişnui cu purtarea unui costum de neopren, cel mai bine este să exersaţi înotul în piscină înainte de a vă aventura în ape deschise. Un alt element esențial pentru păstrarea căldurii este o cască de înot – alegerea unei culori mai deschise vă va face mai ușor de văzut.

Înotul în apă deschisă este în primul rând înotul pe distanțe lungi – distanța pe care o alegeți să înotați este limitată doar de propria capacitate, deoarece nu există limite.

Înotul în apă deschisă folosește tehnici de înot diferite față de cele utilizate la înotul în piscină. Puteți exersa toate acestea și în confortul piscinei de acasă, astfel încât să fiți pregătiți pentru prima dvs. baie în apă deschisă. De exemplu:

Repere – fără corzi sau pereți de piscină poate fi dificil să înotați în linie dreaptă. În ape deschise, trebuie să priviți în fața dvs. în timpul înotului pentru a găsi un reper în depărtare, apoi continuați să îl urmăriţi pentru a vă asigura că vă îndreptați spre el.

Startul – practicați pornirea din postura de călcat apa, deoarece în apă deschisă nu există pereți de care să vă țineți sau să vă împingeţi.

Pentru a înota în siguranță în apă deschisă, trebuie să fiți conștienți de riscuri și să luați măsurile de precauție adecvate și să faceți pregătirile corecte.