plajele din Santorini

Insula Santorini din aple elene ale Mării Egee este adesea pomenită cu admirație de către turiști pentru plajele sale. Plajele din Santorini nu reprezintă însă nici pe departe singura atracție a acestei zone. Bucătăria grecească are și ea un renume aparte, între gurmanzi și nu numai! Dar, știați că, chiar insulla Santorini are un specific culinar deosebit de fascinant? În acest articol vă propunem o scurtă excursie culinară pe aceste meleaguri ale arhipeleagului grecesc.

Fără îndoială, cel mai reprezentativ preparat de pe lângă plajele din Santorini este fava, un fel de aperitiv de piure de mazăre ce poate fi servit și cu pâine. Mazărea galbenă ce stă la baza acestui preparat a fost cultivată pe insulă încă din Epoca Bronzului, de acum peste 3 milenii. Un alt preparat emblematic Santorini este keftedes-ul de roșii de santorini, preparat cu busuioc și mentăDar, în același timp, pe plajele din Santorini puteți savura o gamă largă de preparate din carne gătite cu măestrie. Dinte acestea putem aminti carnea de miel asezonată cu vinete albe și salată grecească, cu o porție de cartofi.

Pentru cei fascinați de varietatea și senzația culinară oferită de fructele de mare, plajele din Santorini vin cu o sumedenie de sortimente ce reprezintă adevărate delicatese ale bucătăriei elene. Fie că este vorba despre caracatița la grătar marinată în ulei de măsline ori zeamă de lămâie sau de crustacee,,
După o asemenea masă copioasă servită pe plajele din Santorini, universul culinar al insulei vă oferă și deselrturi ce fac deliciul oricărui localnic ori turist. Melitinia este un adevărat răsfăț pentru papilele gustative, o combinație intensă de gusturi între brânză sărată și iaurt.
Dacă plaiurile Greciei reprezintă următoarea dumneavoastră destinație pentru o vacanță de vis, veți avea cu siguranță parte și de o aventură culinară. Cu toate acestea, nu uitați să încheiați o asigurare de călătorie, pentru a vă putea bucura în liniște de vacanță.