Premierii Pavel Filip și Volodimir Groisman au participat la încheierea Moldova Business Week 2017

Premierii Pavel Filip și Volodimir Groisman au participat la încheierea Moldova Business Week 2017

6 October 2017

Cea de a patra ediție a săptămânii de afaceri Moldova Business Week 2017 s-a încheiat, astăzi, cu participarea Primului Ministru al Republicii Moldova, Pavel Filip și al Premierului Ucrainei, Volodimir Groisman, aflat într-o vizită de lucru la Chișinău.

Evenimentul s-a desfășurat după finalizarea Conferinței internaționale a IMM-urilor, în prezența unui număr mare de comapanii moldovenești și străine. În context, Vitalie Zaharia, directorul MIEPO, și-a exprimat gratitudinea Premierului Pavel Filip pentru susținerea Moldova Business Week 2017 și Premierului Ucraine, Volodimur Groisman, pentru acceptarea invitației de a participa la evenimentul de încheiere al celui mai important eveniment de afaceri al anului din Moldova.

Premierul moldovean a salutat prezența omologului său ucrainean la Moldova Business Week 2017 și a afirmat că relații din cele două state sunt foarte bune.

”Ucraina este până în prezent unul dintre cei mai importanți parteneri comerciali ai țării noastre. Volumul comerțului bilateral a crescut anul acesta cu peste 31% în comparație cu anul precedent. În Republica Moldova sunt înregistrate 1128 de întreprinderi cu capital ucrainean, investițiile însumând mai mult de 281 mln. Sunt sigur că acest eveniment va contribui la intensificarea cooperării investiționale și a fluxurilor comerciale între țările noastre. Sunt sigur că țările noastre vor dezvolta în continuare proiecte în cadrul parteneriatului existent. Moldova are nevoie de investitori pentru că are nevoie de locuri de muncă”, a declarat Pavel Filip.

Șeful Guvernului ucrainean a subliniat că este onorat să viziteze țara noastră și că Ucraina rămâne un prieten al Moldovei. De asemneea, oficialul a menționat că ambele țări sunt în proces de implementare a agendei de integrare europeană, referindu-se la adaptarea legislației naționale și ameliorarea climatului investițional, îmbunătățirea sistemului financiar și bancar, transparența achizițiilor publice, dezvoltarea unor noi sectoare ale economiei.

De asemenea, oficialii au abordat o serie de aspecte legate de cooperarea reciprocă, în special în domeniul transporturilor. În acest sens, Volodimir Groisman a afirmat că Kievul și Chișinăul cooperarează la liberalizarea legăturilor aeriene și rutiere dintre Ucraina și Moldova.

Amintim că Moldova Business Week 2017 a avut loc în perioada 3-6 octombrie, la Chișinău și a fost organizată de Ministerul Economiei și Infrastructurii și Organizația pentru Atragerea Investițiilor și Promovare a Exportului din Moldova (MIEPO), în parteneriat cu KAUFLAND, Moldova Agroindbank, precum și al Orange, ODIMM, EBA, GIZ, PAC II, AmCham, Ambasada Italiei la Chișinău ș.a.

The Moldovan Investment and Export Promotion Organization (MIEPO)

Is the prime source of information and assistance for potential investors. 
We provide tailored services for potential investors throughout the investment decision process. We also support existing investors in extending their operations.
Our team consists of permanent investment attraction staff, sectorial consultants, as well as regional officers.
Combining our experience, we are able to provide you with information relevant for your decision making, as well as links to businesses and government.

Adresa: 65 Alexei Mateevici str., Chişinău,
Republica Moldova, MD-2009

Tel:+373 22 27 36 54
Fax: +373 22 22 43 10