Producătorii moldoveni de fructe și legume își sporesc prezența pe piața românească

Producătorii moldoveni de fructe și legume își sporesc prezența pe piața românească

23 November 2017

15 companii din Republica Moldova, membre ale Asociației Moldova Fruct au participat, cu suportul MIEPO, la Forumul dedicat fructelor și legumelor proaspete pe piața românească ”Legume-Fructe”, ediția a III-a. Evenimentul a fost organizat de publicatia online Modern Buyer în perioada 16-17 noiembrie a.c, la Brașov, România.

Evenimentul a găzduit 172 de participanți, inclusiv furnizori, fermieri, cooperative, comercianți cu amănuntul și engros. Companiile moldovenești au prezentat, în cadrul unui stand, mere proaspete, prune și struguri de masă. Potrivit participanților, oportunitățile de comercializare pe piața românească a fructelor moldovenești sunt mai mari dacă se încheie parteneriate cu asociațiile de ramură, ceea ce asigură livrarea volumelor de produse solicitate.

În cadrul evenimentului, producătorii moldoveni s-au întâlnit cu reprezentanții rețelelor de magazine din România, precum Auchan Retail România, Lidl, Kaufland ș.a., cu care au discutat diverse aspecte de cooperare, volume de furnizare, standarde de ambalare. De asemenea, retailerii români au fost invitați la evenimentele de afaceri din Republica Moldova pentru a se întâlni cu furnizorii autohtoni de fructe și legume.

The Moldovan Investment and Export Promotion Organization (MIEPO)

Is the prime source of information and assistance for potential investors. 
We provide tailored services for potential investors throughout the investment decision process. We also support existing investors in extending their operations.
Our team consists of permanent investment attraction staff, sectorial consultants, as well as regional officers.
Combining our experience, we are able to provide you with information relevant for your decision making, as well as links to businesses and government.