12 exportatori au luat ”Mercuriul de aur” la Gala Businessului Moldovenesc

12 exportatori au luat ”Mercuriul de aur” la Gala Businessului Moldovenesc

16 June 2017

Directorul MIEPO, Vitalie Zaharia a înmânat în această seară distincția ”Mercuriul de aur” la 12 companii exportatoare, în cadrul concursului ”Marca comercială a anului 2016”, la nominalizarea ”Export”, la cea de a treia ediție a Galei Businessului moldovenesc.

Companiile premiate s-au remarcat pe parcursul anului prin performanță și competitivitate, crescând numărul de angajați, volumul de producere și de export. Aceste companii și-au promovat mărcile comerciale pe piețele externe la cele mai înalte standarde. La aprecierea rezultatelor acestor întreprinderi s-a luat în considerație numărul de țări în care este înregistrată marca comercială, precum și volumul de vânzări.

La nominalizarea ”Export” au fost premiați exportatori de produse alimentare, băuturi alcoolice, produse de sănătate și frumusețe, modă și produse de larg consum, produse și servicii energetice, materiale de construcții, mărfuri și servicii pentru casă, produse și servicii în domeniul tehnicii și telecomunicațiilor, transporturilor și alimentației publice.

La edițiile din anul curent ale concursurilor „Marca comercială a anului 2016” și „Premiul pentru realizări în domeniul calității” au concurat 110 mărci comerciale și circa 40 de companii. Un premiu special al ediției curente a fost Medalia de aur a Expoziției naționale „Fabricat în Moldova”, care a fost decernat administrațiilor publice locale care au reușit să prezinte la standuri comune a consiliilor raionale produsele și serviciile din regiunea lor.

Gala Businessului Moldovenesc a reunit agenți economici, reprezentanți ai Parlamentului și Guvernului, ai administrației publice locale, ambasadori acreditați în Republica Moldova, parteneri de dezvoltare, Camere de Comerț.

Evenimentul a fost organizat de Camera de Comerț și Industrie (CCI), în parteneriat cu Organizația de Atragere a Investițiilor și Promovare a Exportului din Moldova și Agenția de Stat pentru Proprietatea Intelectuală (AGEPI).

The Moldovan Investment and Export Promotion Organization (MIEPO)

Is the prime source of information and assistance for potential investors. 
We provide tailored services for potential investors throughout the investment decision process. We also support existing investors in extending their operations.
Our team consists of permanent investment attraction staff, sectorial consultants, as well as regional officers.
Combining our experience, we are able to provide you with information relevant for your decision making, as well as links to businesses and government.