News

MIEPO invită antreprenorii la Expoziția Internațională Food Products & Technologies, din Istanbul, Turcia

May 26, 2017 30

Organizația de Atragere a Investițiilor și Promovare a Exportului din Moldova (MIEPO) anunță companiile autohtone din sectorul agroalimentar despre organizarea în perioada 7-10 septembrie 2017, în Istanbul, Turcia, a celei de-a 25-a ediții a Expoziției Internaționale Food Products & Technogies (Produse alimentare și tehnologii) care va avea loc pe platforma WorldFood Istanbul.

view

Vitalie Zaharia a invitat autoritățile și companiile din regiunea de nord a țării să participe la concursul proiectelor investiționale

May 25, 2017 15

Directorul MIEPO, Vitalie Zaharia, a invitat autoritățile publice locale și companiile din regiunea de nord a țării să participe la concursul proiectelor investiționale. Apelul a fost lansat în cadrul unui eveniment de prezentare a Programului regional sectorial în domeniul infrastructurii de sprijin a Afacerilor (PRS) în Regiunea de Dezvoltare Nord, organizat de ADR Nord, în comun cu autoritățile publice locale și Ministerul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor.

view

Noi parteneriate de afaceri în industria textilă

May 25, 2017 127

Organizația de Atragere a Investițiilor și Promovare a Exportului din Moldova (MIEPO) a prezentat oportunitățile investiționale și de afaceri în Republica Moldova în cadrul Zilei Clusterului ”Romanian Textile concept”. Evenimentul a avut loc la București, cu suportul Ambasadei RM în România, pe 23 mai a.c. și a reunit companii românești de textile, membre ale acestei asociații patronale, dar și moldovenești, reprezentate de Asociația Patronală din Industria Ușoară (APIUS).

view

Studiu: Impactul după 2 ani de implementare a DCFTA între Uniunea Europeană și Republica Moldova asupra comerțului cu produse agricole și agroalimentare

May 24, 2017 15

Organizația pentru Atragerea Investițiilor și Promovarea exporturilor (MIEPO), în parteneriat cu Proiectul ”Asistență tehnică pentru Implementarea DCFTA în Republica Moldova” organizează conferința de prezentare a studiului "Impactul după 2 ani de implementare a DCFTA între Uniunea Europeană și Republica Moldova asupra comerțului cu produse agricole și agroalimentare”. La eveniment vor participa reprezentanții ai Ministerului Economiei, ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare,...

view

MIEPO și Parcul Industrial ”Tracom” au semnat un Acord de parteneriat

May 23, 2017 38

Organizația de Atragere a Investițiilor și Promovare a Exportului din Moldova (MIEPO) a semnat la 23 mai a.c. un Acord de parteneriat cu Parcul Industrial ”Tracom” din Chișinău. Documentul prevede dezvoltarea cooperării dintre instituții privind atragerea investițiilor și promovarea companiilor rezidente în Parcul Industrial ”Tracom” pe piețele internaționale.

view

Peste 600 de antreprenori din Moldova au participat la evenimentele de afaceri organizate de MIEPO

May 23, 2017 55

De la începutul anului curent, MIEPO a organizat 26 de evenimente de atragere a investițiilor și promovare a exporturilor, la care au participat circa 600 de antreprenori moldoveni. Dintre acestea, unele au fost desfășurate în premieră în țara noastră, găzduind delegații oficiale de nivel înalt, precum și manageri ai companiilor internaționale de top.

view

MIEPO invită agenții economici la Forul de afaceri Moldo - Leton

May 22, 2017 179

Organizația de Atragere a Investițiilor și Promovare a Exportului din Moldova (MIEPO) invită companiile autohtone să participe în cadrul ”Forului de afaceri Moldo - Leton”, destinat explorării oportunităților investiționale și de export a Republicii Moldova și Republicii Letonia.

Data: joi, 8 iunie
Orele: 14:00 - 17:00 (înregistrare de la 13:30)
Locația: Sala Saxophone, Jazz Hotel (str. Vlaicu Pîrcălab 72)

view

MIEPO va coopera mai strâns cu ZAL-urile de la Chișinău și Otaci pentru atragerea noilor investitori

May 22, 2017 58

Organizația de Atragere a Investițiilor și Promovare a Exportului din Moldova (MIEPO) a semnat Acorduri de parteneriat cu ZAL ”Expo-Business-Chișinău” și ZAL ”Otaci-Business”. Documentul prevede intensificarea colaborării dintre instituții pentru atragerea noilor investitori și dezvoltarea proiectelor investiționale aflate în derulare.

view

Companiile moldovenești și-au expus produsele la SIAL 2017, din China

May 19, 2017 112

MIEPO în parteneriat cu USAID a organizat participarea a 9 companii moldovenești la cea mai mare expoziție de inovație alimentară din Asia – Expoziția la SIAL 2017, care a avut loc în perioada 17-19 mai în orașul Shanghai, China.

view

Analiză MIEPO: În ultimii trei ani structura exporturilor din Republica Moldova s-a schimbat radical

May 19, 2017 38

Experții MIEPO au analizat evoluția exporturilor din Republica Moldova în perioada anilor 2012-2016 și au constatat o dinamică atât de creștere, cât și de descreștere, cu schimbări esențiale în structura și geografia comerțului exterior.

Astfel, pe parcursul ultimilor 5 ani exporturile din Moldova au fluctuat. În anul 2016 aceste au crescut cu 2.5%, ajungând până la 2.05 miliarde dolari S.U.A.

view

The Moldovan Investment and Export Promotion Organization (MIEPO)

Is the prime source of information and assistance for potential investors. 
We provide tailored services for potential investors throughout the investment decision process. We also support existing investors in extending their operations.
Our team consists of permanent investment attraction staff, sectorial consultants, as well as regional officers.
Combining our experience, we are able to provide you with information relevant for your decision making, as well as links to businesses and government.